Vad är en fjortis?

Fjortis är en beteckning på någon som beter sig naivt, omoget, osäkert, och pubertalt. Fjortisar tar däremot varje chans att på olika sätt visa hur mogen och vuxen han/hon är. Ordet fjortis syftar på fjorton år men det är snarare så att fjortis är ett sorts beteende och inte en viss ålder.
Fjortis på Wikipedia
Fjortis på Susning

Din e-postadress kommer inte synas för andra besökare. Du godkänner dock att vi kontaktar dig vid händelser som rör sidan. (Försäljning till tredje part sker ej)

Adress till den här sidan: http://www.fjortis.se/design/bloggen/index.php?page_id=25

Kommentarer

 1. Anonymous

  asså jag är ingen fjortis men det är endå inget fel med det så …/

 2. Sam

  Jag tycker inte det är nå fel på fjortisar dom får väl klä sig och sminka sej hur mycke dom vill, då kan man lika gärna säga att vi är konstiga för vi har inte smink och så.
  om dom vill vara så får dom det, livet handlar ju om att leva livet ;)

 3. Tieepmickis

  men herregud jag är wanabee fjortis men vad spelar det för roll?man behöver inte supa elr nått sån så lägg ner muppar!

 4. Nattz

  assw deh e väl inge fel meeh att va fjortizz?? det betyder juuuh int att man ska röka o supa, alla fjortizzar gör int det t.ex jah! jah röker o super inte och är fjortiz. det e lixom en stil som Emo

  PÖZZ PÅ ER

 5. daa

  asså va fan har ni emot fjotisar ee sjäälv fjortis, det ee fan myckee bättre än o va emo t ex om man ee emo har man knappt nårra vänner + asså det ser ut som om det ee halloween året om när man kollar på emos asså ni emos som stör sg så fakings mycket på fjortisar kolla er i spegeln innan ni skrattar åt oss asså!!! så omoget asså buu kan ni ju alltid säga finns säkert de som blir rädda
  så omogna asså

 6. omringad av utseendefixerade

  vart är den här världen påväg?
  alla är antinen Ho*ror eller skab!
  jag fattar inte varför alla måste ha en viss status
  elller hänga med vissa personer.
  jag är kompis med några fjortisar och nördar och annat
  skit men jag e kompis med dem för jag gillar dem som människor.

  tänk efter,
  kan du prata med alla dina kompisar om allt?
  eller e 60% av dinna polare S*ynor som du hänger med för att vara populär?

  jag gråter mig fan till sömns för den här världen är så jäkla vidrig! jag vill bara skrika på alla och säga till dem att tänka!

  fatta! även om du är den mest populära tjejen på skolan eller nått så spelar det ingen roll i framtiden!
  du får inge bra jobb bara för du är en snygg Bi*ch!

  människor är så jävla besatta av uppmärksamhet!
  skaffa ett liv eller en andledning att få uppmärksamhet istället för att skrika och störa andra!

  skolan är inte till för att strula rund, man ska inte förlora oskulden när man e 12 bara för dina kompisar säger att det e balt.

  skolan är till för att man ska lära sig saker, folk säger att det bara är nördar som tar skolan på allvar men vem är det som kommer bli en H*ra när hon blir 20 och hennes föräldrar kastar henne ut ur huset för hon kommer hem full varje dag och tar slut på deras pengar för att köpa smink!?

  jag är 13 år och jag har fått nog! jag e fan smartare än alla jag känner, jag skiter i grupptryck. jag är den jag är och den jag vill vara!

  folk säger ju så när dem har en still, “sluta mobbas ni är bara avundsjuka för att vi är som vi är!” men jag e normal, ingen särskild still eller nått och ingen lämnar mig ifred! vem fan är det som är avundsjuk dÅ?

  sry jag ville bara skriva av mig denna ilska!
  men jag vill seriöst att ni tänker ORDENTLIGT på ert liv! försök! denna värld kommer gå under för människor e sånna jävla egoistiska varelser!

 7. omringad av utseendefixerade slynor

  vart är den här världen påväg?
  alla är antinen

 8. viictoriaah ;*

  assa guuhd!
  kom igen, vi får fan se ut hur vi vill elle??
  skit i om nih tycker vi e horor slampor, m.m
  håll dt för er själva!
  ni får fan se ut som nih vill vi klandrar er nt för dt!
  så sluta vah såå jeffla egoistiska och sjuka mot oss
  som verkligen vill vara så här!!

 9. Cutie! :*

  Alltså kolla här va! Jag är 11 och jag är fjortis men alltså bara lägg neR! jag super inte jag röker inte och jag kör inte på “kort kort” men alltså lite Koko o allt de e vad jag e okej? fatta att de e en normal livstil precis som Emo eller punk! jag e inte överdrivet smal eller nått men jag e som jag e okej?

 10. hanna

  asså alla ni som undrar vrf fjortisar klagar så mkt på emos,emos klagar ju på fjortisar lix så vrf får nt fjortisar göra samma?:> alla ni som skrivar me w asså ja skrattar ihjäl mig ni fattar fan nt hut mkt ni gör bort er själva de e wb(: till julia som skrev att fjortis e att förlorat oskulden innan 15,lilla gumman DU kanske borde slå upp de i en ordbok,okej många fjortisar gör de men de betyder nåt att man e fjortis bara för man gör de :) pussss sötnosar

 11. saaasssaa

  alla fjårtizzarsom sminkar sej mkt för att dää ää’ snyggt, lixom iinte för att dom har dåliigt självförtroende, pööss o kraam ;(aa’

 12. Rockgirl

  asså faaaannnnn..!!
  alla fjortisar e så jävla korkade!
  finns det nåt värre än en fjortis som sminkar sej i bänken på plugget..????
  o jo..vrf ska ni så kallade ”fjortisar” alltid hålla på att
  röka bli fulla det e faan så jävla onödit om ni skulle va ett normalt folk då jävlar skulle ni tycka samma sak som jag men jag kanske inte så värst jätte normal meeen om man tar det på måfå så e vi som e emo mycket mer normal än en fjortis.
  lixom va fan ska jag ta mej till i skolan e det så jävla mycket fjortisar att jag kan drunkna….
  dom finns överallt jag o min kompis vi e så långt i från fjortisar att vi tillo me kan gå ut o betee oss som fulle gubbar.men om ni hade sett nån göra det ”fjortisar” då jävlar hade ni bara sagt: ahh för faan vilka jävla miffon.daaaaa!!
  faan jag fatta inte att jag skrev det.. men vaddå då har man nåt val näär alla sejer lol men det kan inte fjortisar efter som dom e som jävla bi***ar.Snälla kan nån ge mej råd vad jag ska göra me alla som e fjortisar????:S rädda meej..jag e inte värdens poppis men jag ger er fjortisar ett råd elr fler få see
  1.sluta sminka er så jävla mycket!ni får inte killar för de.
  2.ibland kan man se ful ut.för alla av eran sort sejer bara: aaaah faan jag har en finne mamma jag måste skippa skolan har fått en finne.
  lixom va faan e det me er……..
  o jo ni ”fjortisar” har inte bra klädstil dt kan jag seja direkt!
  om ni behöver glasögon blir det värsta mardrömmen..
  men just det ni köper ju allrid linser.
  men har ni tänkt på en sak många e allergiska o får så jävla
  stora svllnader..så det kan hända dej!
  tänk på vad ni gör med kroppen………

 13. Lin Eriksson

  Hhahah det glömmer jag inte!

 14. Saanna

  Assooe, bah så att alla vet,
  jag S A K N A R mitt blondIii hår till TUSEEN! :”’|

  Men pussar på dom sessiga. (a’ ;*

 15. josefin

  seriöst. man märker att många här är fjortisar beroende på hur dom skriver, ganska märkligt. haha vafan gör jag inne på den här sidan egentligen? det är kul att det finns fjortisar endå. vad skulle man annars skratta åt och störa sig på?

  aja. alla som blir fjortisar kommer över det, och tänker tillbaka. ” fan va pinsam jag var! “. ah. Hade en lärare när jag gick i 7an , hon var kanske runt 40. hon var fjortis kan jag säga, närstan värre än alla 14 åringar idag! klädde sig som en 14 åring. pratade som en 14 åring. såg ut som en 14 åring. kallade sig även för “fjörtis”

  so what? god natt! :)

 16. Nicowle

  Jag stör mej på att folk liksom kallar en för fjortis bara för att man är kul och skrattar och sånt. Asså jag svär, dom är bara avundsjuka på en för att dom själva e sånna jävla töntar!

 17. Violeta

  asså daah vafan är de här?? :O

 18. elinor

  Assow fjortisar assow tex jag jag ee en fjortiz för jag har rufsat hår o mycket smink varenda dag o röker varenda helg o blir full varenda dag nästan jag strullar me 5 killar som jag ee ihop me jag älskar alla dem!

 19. Alex

  hmm okej så ni påstår att fjortis är ett beteende? jag skulle snarare säga att de e en livsstil.. och ehm emos, skär sig sällan och sminkar sig sällan svart och vitt… prova fashoncore annars ^^ dom håller på med sånt :) annars e de ju som att säga att alla hiphopare röker på :) eller att alla som lyssnar på death metal (som jag ) typ tänker på döden, eller är det som enligt min åsikt! bara ett sätt att få ur sig känslorna?

 20. rebbebebebenen

  HEJ :D

 21. puuntuus (a)

  hehe , en tjejkompis lyckades göra mej till ‘fjortis” ^^

  va ju lite omogen innan men .. o_o’

 22. Jenny

  Asså , vad spelar de för roll om nån ä fjortiss elr inte ? :S asså saksamma! jag ä typ fjortis , enligt mina kompisar oo alla :P men jag bryr mejj inte , massa har enmassa shit emot fjortizar :S asså , palla bry sej ^^ jag är stolt över oo va de :P

  Pözz på er snygga

 23. Lååjsan

  Kajsa sa: “asså folk tycker jag är fjortis för jag tuperar håret, men jag måste göra det annars ligger det helt platt. typ hur snygg är det? man ser fan ut som ett jävla ägg annars ju, asså vissa “fjortisar” tycker jag ser jävlit bra ut medans andra bara ser skrattretande ut. caio”
  Hahaahw.. XP Som ett jävla ägg… XD *asgarvar*

 24. lollo ,

  assah shit , ja hatar alla som har nåt emot fjortisar, lixm man får väl se ut som man vill utan att nån ska påpeka de hela jävla tiden! jag e typ en fjortis o jag e jävligt stolt över de, ja vågar iaf va mej själv utan att bry sej om va andra omogna töntar säger. och sen hatar jag alla som har nåt emot wbes, lixm tänk hur de va från början när man ville va fjortis, man försökte så mkt och tillslut lyckades man. man blir lixm jävligt stolt. och sen bara för att man har mkt smink, tuperar håret, har mkt märkeskläder, festar mkt, röker dricker m.m så tkr ja nt att nån ska säga det till en hela tiden! det e som om jag ba skulle påpeka va en pluggis gjorde 24/7 .. och sen när man e fjortis vill man också lixm bara väcka uppmärksamhet över sej sj. och det e kul, riktigt jävla kul.

 25. kajsa

  asså folk tycker jag är fjortis för jag tuperar håret, men jag måste göra det annars ligger det helt platt. typ hur snygg är det? man ser fan ut som ett jävla ägg annars ju, asså vissa “fjortisar” tycker jag ser jävlit bra ut medans andra bara ser skrattretande ut. caio

 26. Anna

  Julia har helt rätt. Fjortis är inte alls ett ord för “fjortonåringar”. Det är ett ord för en livsstil som är väldigt vanlig för ungdomar kring 13-16 år. Kolla på wikipedia om ni vill veta mer. Och nej, man skriver INTE så som den här sidan påstår.
  Här är massa exempel på hur en fjortis skulle kunna skriva:

  1. heej bby,

 27. jasmine lundqvist

  hej asså jag e ba SÅÅÅÅ fjortis , jag äger lixom !!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag e ascoool , jag och mina kompisar brukar sminka oss som fjortisar och betee oss. vi går jämt runt i rosa kläder och blondt hår.

 28. rääger

  susnings beskrivning var rolig som fan xD
  och de där me fjortisar och raggare… det är itne bara fjortisar som suktar efter oss ;) det gör alla ;D

 29. Jossahn

  Men omg :S
  Man är INTE fjortis för att man festar,blirfull,överdriver sin fullhet,´tupar håret,blekerhåret,sminkar sig,strular med folk,dissar oviktiga personer.. assåh omg! :S

 30. YO

  Hahah shit vad alla tar detta seriöst då :p Men jag har iaf hört att fjortis är något reggae-snubbar kallade tjejer under 15 år som ville ha sex med dom. Eller nåt. ;)

 31. Inte fjortis-- palla?

  hahahhahaha, du ” Julia ” säg inte att dom andra ska slå upp ordet fjortis i en ord bok, för du värkar inte heller veta vad fjortis är. Det är inte när man har blont hår, tuperat hår, röker eller dricker, eller blir av med oskulden innan man är femton eller vad du nu påstår.

  När man fyller fjorton så fyller man fjortis. Så är det värkliga ” fjortis ” grejjset. och inget annat!
  Sen kanske man kan säga att många tror att fjortis är när man sminkar sig mycket m.m
  Men det är inte fjortis!!!!
  Det är en överklassad bimbo stil!
  Fatta!

 32. Inte fjortis-- palla?

  palla att fjortis är nåt jävla idiot som ni beskriver det?
  Fjortis, är från början en fjorton årig tjej/kille , men nu mera har det blivit en livstil. Men det kommer ALDRIG att bli en riktig stil.

 33. Julia

  Det ni har beskrivit, är inte alls en fjortis. Världens tönt kan bete sig på det sättet, men man blir fortfarande inte fjorits för det. Fjortis är en hel livsstil, en period i det unga livet som många människor har.
  Här är några tecken på att man är en fjortis:
  - man har tuperat hår och massa hårspray
  - man sminkar sig överdrivet mycket
  - man festar och dricker sig full varje helg
  - man röker

  Och sättet ni beskriver att fjortisar skriver på… Herregud är ni helt efterblivna eller?! Inga fjortisar skriver så längre, kanske för ett eller två årsen men inte nu! Töntar, och WANNABE-fjortisar skriver så. Alla fjortisar skriver olika, men ingen skriver som ni beskrev det. Antingen skriver en fjortis normalt, eller något i den här stilen:
  - hhejsan sötnos (a’
  - bby ja älskar diig § :*

  Så ni som har den här sidan, ni kan bara lägga ner för ni vet ingenting om dagens fjortis!

 34. Jackie

  tycker egentligen att hela den där fjortisgrejen ‘är överreklamerat. Så länge en person behandlar andra människor som den själv vill bli behandlad, så skiter jag i om det är en så kallad fjortis eller inte.

  Detta är iaf min personliga åsikt

 35. zöwfijaah lind

  asså ofc att man är fjortizZ här då ?! ;o ;)

 36. Loquiito@pea

  Asså Dah Jag e Fjortis ;) Aight!

 37. Jackie

  till Julia: det var antagligen det en fjortis var på 50talet, men det var ett tag sedan.

  USE YOUR BRAIN

 38. julia

  Ni borde slå upp fjortis i en ordbok? Ni vet ju inte vad det är för fem jävla öre. Många antyder att fjortis är det ni menar men fjortis är egentligen när man har blivit av med oskulden innan man fyllt femton!!!

 39. tjena

  Hej jag tycker faktiskt det är värre med fjortispojkar, jag hatar dom mest av allt.
  Vax som bara faaan i håret, så det är helt kletigt, 96 jeans med en jävla massa gummisnoddar, och resten av outfiten. härmar även brats. De gillar också adidas/fred perry/lyle&scott trackjackets( såna tröjor e fina men inte på fjortisar )

 40. Nich@

  jag ber er, bli inte fjortisar?
  allt dåliga:
  1. Hårets förstörs av all tupering så ni kanske får raka av allt erat hår när ni blir äldre för att få normalt.
  2. Fjortisar använder mycket lager smink som gör att ni får mycket rynkor.
  3. Oftast så röker fjortisar för att vara coola och av det så lever dom inte lika länge som vi andra och dom får ännu mera rynkor.
  4. Fjortisar bli fulla på fester kanske går ut till elverket eller något och där blir dom våldtagna eller misshandlade för att dom var så fulla
  5. Fjortisar blir oftas slagna av alla blattar som går runt på elverket och vill förstöra.

  Bra skäl för att vara fjortis
  1. många kompisar
  2. mer strul
  3. dyra kläder
  4. killar efter sig.
  (vill du ha dom bra sakerna? inte jag i alla fall)

 41. Johanna

  Jag tkr inte det är något problem med fjortisar.
  Visst, de kan vara lite barnsliga och omogna ibland, men jag tkr ändå att man inte borde tycka att det är något fel med att en tjej (/kille) har lite högre självförtroende.
  Själv har jag ganska dåligt självförtroende och beundrard de som har det.

  Den som uppfann ordet fjortis var nog lite avundsjuk eller bara jävligt irriterad:P

  /Johanna

 42. evelina

  Hejsan :’)
  asso jag tycker att visst kanske fjortisar skryter lite väl mycke om sig själva, men det är väl bra att dom är stolta och nöjda med sig själva?
  själv så är jag frivillig fjortis som också är nöjd,
  liksom man behöver inte direkt bete sig på ett speciellt vis för att vara ‘fjortis’, gud!
  det har blivit så överdriet, men jag ville bara säga att alla fjortisar där ute, jag är på eran sida! :D
  för jag måste ju va på mig egen sida ;) :D
  manahah (;

 43. queenB

  hej igen;) jag kunde ej råka låta bli att se att folk tror att man klär sig och är på ett visst sett för att bli fjortis.
  man bestämmer klär och beter sig fjortis och gillar att skryta om det – faktumet om att man faktist väljer sin status i samhället (själv e jag frivillig och stolt fjortis) vad det e juh dem som har roligast

 44. dedu

  många säger till mig att jag är fjortis, men jag bryr mig nt, själv ser jag mig nt som en fjortis. visst jag röker IBLAND! & krökar rätt ofta, brukar sno sprit från mina föräldrar elr köpa av langare. och jag sminkar mig rätt så mkt, men herregud det e så wannabe fjortis att säga att man själv är fjortis, & tro att man e fjortis på sättet man skriver, för det är nt så!
  aja, e så trött på folk som hatar en för att man dricker ibland&sånt, stör mig så jävla mkt, för vad gör det egentligen? jag tkr man har mkt roligare som fjortis? alltså dricker o sånt, det e kul, man blir flummigare b.la. e så trött på allt! man får nt va sig själv!

 45. becca

  hej alla fjortisar i världen;) jag vet att fjortisar måste vara one of a kind, alla ska ej se lika dana ut alla kan vara fjortisar och ha sin egen stil I.e. sthlms fjortis som springer runt på tunnel banorna med små rosa pistoler och siktar på folk och skriker pang! (har prövat ,bevisat fjortis resultat!), gävle fjortisar med team sportia byxor (SÅÅ UTE) ps har det någonsin varit inne?? mycket foundation push upp med ksss byxor , wct tröjor , ett bra klädes tips!
  xoxo queen B.

 46. hanah

  jag gillar fjortisar:)

 47. Nikki

  Asså, lägg ner erat wnb snack! alla som skriver me w, z, h me mera är så desperata på att folk ska tro att ni e Fjortisar!

  varför vill man va Fjortis??

 48. julia

  men asså snälla…. asså dom flesta e ju fjortisar för att få uppmärksamhet ni vet det blonda håret eller det bruna håret stringen högt upp ruffshår tajta kläder kortkort och alla dessa skrik asså dom flesta har ju blivit fjortisar pågrund av grupptryck och för ens kompis e det tex och drf blir man det oxå och vad e det som e så kul att supa sig full varje helg??vrf just vara fjortis vrf inte sig sj många säger ju ja men assåw jah e LikSom mig sj som fjortis men va vad man innan det fick man inte tillräkligt med uppmärksamhet då eller?? och vad har fjortisar mot emos igentligen? bara för att emos har svarta kläder och kanske lyssnar på annan musik så behöver man ju inte hata varann vi alla är människor för guds skull!! men assåw jag blev så full i helgen det va såå kuul allt jag har att säga till dom som skriver så e och? jag bryr mig inte ett skit om ni har supit och spytt det e inte direkt coolt att supa eller så det bevisar bara på omogenhet om man ska dricka borde man göra det i äldre ålder än 13 14 år snälla VÄX UPP

 49. Helen

  Jag fattar inte det roliga att supa sig full varje jävla helg.Lägg ner all slang för guds skull!
  Du Anna som är på andra raden.Det där är skitsnack!
  Jag har massa killkompisar och en kille så man kan få dem utan att spöka ut sig som många fjortisar gör.
  Det enda ni är är osäkra tjejer som vill ha bekräftelse!

 50. Jackie

  Känns som om alla har ganska olika åsikter om vad som är fjortis eller inte, men det verkar som om att nästan alla verkar komma överens om att fjortisar är … läs följande påståenden under.

  Om minst en fjärdedel av alla dessa påståenden stämmer överens med dig, så är du faktiskt fjortis, sen beror det på hur mpnga rätt du har, vilket som avgör hur pass mycket fjortis du är…

  *Typer som inte tar skolan på allvar.
  *Smink, hårspray och foundationberoende.
  *Tycker att en fest är crap om det inte finns sprit där.
  *Röker
  *Både grupp pres-offer och dom som utlöser grupp-pres
  *Snackar skit om folk och är allmänt bitchiga mot dom de inte gillar.
  *Dömer folk efter utsidan.
  *Är väldigt “slampiga” av sig (visst, det är egentligen en bra egenskap om folk vågar stå för sin sexualitet, men med fjortis menar jag att dom är “slampiga” på ett destruktivt sätt).
  *Klär sig blligt, och då menar jag kortkort, urringat och annat som visar mycket av kroppen.

  Fjortis förmår kanske vara ett beteende, men vad man väljer att sätta på för kläder eller hur man stylar sig, det har mycket med beteendet att göra.

  Ha det gött // Mycket vänliga hälsningar av en snygg plugghäst (jo, att man pluggar måste inte innebära att man set ut som en bortkommen flata) som avnjuter sitt första år på gymnasiet, är en av dom psykos som otroligtvist gillar matte och satsar på att bli ingenjör.

  P.S vill gärna höra åsikter, står för det jag skriver.

 51. Anna

  Det är skit många TJEJER som säger fjortis till mig och mina kompisar , men dom är bara avundsjuka på oss bara för att dom vill att alla killar ska vara med dom osv.ah , jag har faktiskt många killkompisar mer killkompisar än tjejkompisar faktiskt och jag märker att dom är wannabe oss bara för att om vi har glitter runt ögonen så härmar dom oss med det! för dom vill ju se ut som oss bara för att alla killar ska vara med dom, så fjortisar är nog inte så dåliga iaf :)

 52. fjwrtish

  azzÅ ni eMoZar zugeEeeer FATta ba för ni nt ÄR lika znyGGa zom vi typ Fjortizar , hatar eMoZar long typ LivE fjoRtizAR !!! typ *skrattar*

 53. pEzZa

  azzoe fÅrTiWZZZ mewkte EMO zlakwTe

 54. fjortisen

  heej jag är en fjortis o min kompisar är och fjortis men det är inge fel att vara fjortis alla är inte dumma elr snobbiga elr nåt det är vissa som är jätte snälla jag har kompisar som inte är fjotis och dom säger att det inte är något fel på att va en och det är som att vara emo elr någon annan man är som man är och man ska inte säga att man hatar alla fjortisar för det kan man juh inte vet juh..men jag tycker att jag har mer roligar meed min kompisar(Fjortisar) än dom andra assåw jag skrattar hella tiden…. men med min andra kompisar meed så jah

  // från den sörsta fjortisen

 55. dave

  äLsKaEr FjÅrTiZzArRr!

 56. Vanja

  Öhh… Tänkte bara säga till allla Wannabees att fjortis “stilen” *host* egentligen startade genom ordet. Fjortis menas en person i tidig tånåring (runt fjorton, därifrån namnet) som inte är så mogen och så. Så försök att inte vara så stolta. Från en Emo Wannabee :)

 57. hii

  jag är inte en fjortis

 58. CarroBäst

  Assu,jag har inget imot fjortisar dom e bara så himla snygga sssu, mina kömpisar e fjortisar o dom e as snygga, jag kanske osså e lite fjortis..

 59. Jag/Mig

  Hej! Jag är varken fjortis eller emo, men jag gillar inte fjortisar. Okej, jag kanske inte ska döma alla fjortisar för jag har ju inte träffat alla. Men många av dom som jag träffat är jättedumma och kaxiga. Det var en som gick i min klass förut, hon var och är fjortis och hon var jättedum mot mig och mina kompisar så det är ju en av anledningarna till att jag inte gillar dem! Men det har börjat en fjortis i min klass som är kompis med hon som var dum mot mig. Men hon som började är faktiskt snäll. Så alla fjortisar är inte dumma men många! Fler en dom snälla(som jag träffat iaf.)Jag gillar inte heller att fjortisar skriker SÅ HIMLA MYCKET! Det är så jobbigt! Fjortisar försöker alltid att få uppmärksamhet också, dom försöker vara roliga på folks bekostnad, dom ska alltid ha rätt också, dom kan inte erkänna att dom har fel! För alla har faktiskt fler ibland! Fjortisar är också så himla överdrivna! Usch aja , tack och hej det var allt för mej!

 60. jini

  okay så här ser jag de som är. vi ligger i en mellan tid eller vad man ska kalla de… för kallades ju dagens fjortis för bimbo och va även då en tjej som hade “rätt” kläder, idomin på läpparna och va bara allmänt spydiga mot allt och alla för att verka bättre själv. man kan nog lätt påstå att detta har med osäkerhet att göra men de hjälper ju inte alla andra som råkar ut för en fjortis eller bimbo… dom kommer komma på efter hur de verkligen ligger till.

  _____________________________________________________
  jag måste tacka stark för den här bloggen och alla kommentarer. jag har en plan att starta en blogg bär jag kommer skriva som alla andra förutom mig själv. tänkte börja med en bimbo eller som de kallas idag fjortis och eftersom jag inte är eller varit nån kan de va något svårt att tänka mig in i deras värld… men jag tror jag hade en rätt bra början :) tack till alla.

 61. Elle

  hanna är min bejb.
  jag fattar inte varför folk eftersträvar vara fjortis? (:
  hah wannabees, det är inte så att jag hatar de små “fjortisarna” utan ajg har en egen stil, och jag räknas nog som en fjortis bara för typ alla kallar mig det och jag beter mig som enligt andra? :D
  men skippa wannabe-w och kjaaamis snacket ;s det är ju fan pinsamt.
  fjortisar behöver inte vara dumma i huvudet, det är bara vi pallar inte skolan för den är så himmla onödig? ;o
  och man är ju på fester för det är kul?
  asså ni pallar typ söka på hur man ska se ut på en sådan sida? ;s
  ingen vet vad fjortis är HAHAHAHAHAHAHAH
  p.s. puss på hanna

 62. fredrik

  men assuww vi fjortisar får väll va göra som vi vill?

 63. Nathalie & Amanda

  FjorTIzaR ägER

 64. hanna :)

  alltså det är så sjukt vad fjortis har börjat bli ett utseende, för nu är det ju tydligen så att man är fjortis om till exempel:

  - man har BLONDT hår, oftast tupperat.
  - man använder mycket foundation/brunkräm.
  - man har foundation/brunkräm på läpparna.
  - man har massa märkeskläder.
  - man putar mycket med läpparna.
  - man använder idominsalva på läpparna.
  - man har hårförlängning.
  - man har en så kallad “fjortis piercing” (överläppen)
  - utmanande kläder (stor urringning, korta klänningar/kjolar)

  förtår verkligen inte hur ni som tycker att det är så tänker, det är ju förfan sjukt!
  ni menar liksom att man ska bli fjortisstämplaD för att man ser ut på ett visst sätt?

  likaså att om man är blond är man dum i huvvet?
  hur mkt IQ har ni själva om ni ens bara kan tro något sånt idiotiskt?

 65. lovisa sunesson

  alltså varför kan folk aldrig fatta att fjortis inte är ett utseende, utan ett beteende? :s

 66. Goth-girl

  jag “hatar” inte “stilen” fjortis. vet inte om man kallar det för “stil”.. vissa säger bara fjortis..
  men om jag ska vara ÄRLIG.
  så gillar jag verkligen inte fjortisar.
  detta gillar jag inte på dom;
  1. sminket, – FÖR MKT!
  2. håret, – blondiner, omfg.. aldrig.
  3. bilderna, – nej nej nej!, sluta puta med läpparna. ta en NORMAL bild.
  4. bh:n. – varför vill man ha linne och en äckligt äcklig bh som gör att brösten åker upp.. asså, operera brösten ist för att köpa bh, OM ni tycker det är så snyggt.

  finns massor jag inte gillar med fjortisar.
  te.x det där uppe..
  deras beteende.. dom ska alltid skrika så fort dom är i gäng. vilket jag stör mig på som fan.

  okej, och vad har “emo” med saken att göra på en “fjortis!” sida?

  man är verkligen INTE emo för man ;
  1. skär sig.
  2. klär sig i svart, – många som gör det, te.x hårdrockare, goth, m.m
  3. använder nitar, – MÅNGA olika stilar använder nitar.
  4. dom har färgat slingor i sitt hår, – fjortisar har olika färgade slingor i håret, lol?
  5. har sne-lugg. – många har det, te.x FJORTISAR.
  6. piercing i läppen, – finns fan fjortisar som har piercing i läppen. så varför gnälla!!!!!???

  detta stör jag mig på.
  en så kallad “emo” är inget man kan vara.. visst.. stilen kallas så för vissa.. tycker ni “fjortisar” att det är kul när vi skriker ; fyfan äckel, jävla bimbo, äckliga ho*a, vad äckligt mycket smink ni har. seriöst.. hur tror ni som kallar oss hårdrockare, “emo”, goth m.m?,
  ni blir ju helt cp när vi säger “kolla vilken fjortis, hahaha vilket bimbo”, elr hur!?. mh, ge fan i att kalla oss för “emo” och allt shit då.

  jag tycker iaf att det är mkt fint minka sig som jag gör.. jag är gothic.
  vem bryr sig lixm?

  vi går inte runt och skriker; åh j*vla fjortis, äckliga bimbo.

  så ge fan i att kalla oss massa shit då, inte så jävla kul att bli kallad det. elr?

  och en sak till..varför.. VARFÖR är fjortisar så fega?, ni går ALLTID i gäng om ni ska vara med slagsmål.
  jag snackade med en tjej för nån vecka sedan, hon kommenterade en bild ;
  åh, fyfan, äckel.. hur kan du se ut sådär?

  och hon sa att vi skulle “slåss” och jag sa ju “såklart” .. men nej.. hon skulle ju såklart ha med sig massa vänner annars skulle jag ju slå ihjäl henne. (vilket som var meningen. lol.)

  varför stör ni er på oss som klär oss i svarta/mörka kläder för?,
  jag skriver detta för jag stör mig så j*vla mkt på det ni håller på med.. 1 fråga.. HUR ORKAR NI!?

  och 2 frågor till.

  1. sminkar NI er mkt för att försöka få fler killar!?

  2. BLEV NI TAPPADE I MARKEN NÄR NI VAR SMÅ ELLER!?

  jag stör mig så j*vla mkt på er äckliga fjortisar.

  ska jag vara ärlig tycker jag inte att det är något “fel” på killarna, utan tjejerna.

  tänk på till nästa gång, brunkrämen är till huden.
  INTE läpparna.

 67. Vito

  Det handlar egentligen om hur man beter sig som människa. Om man dricker är man inte helt bestämt fjortis. Inte heller om man har vax eller råkar ha just den Mouli-tröjan eller det där paret 96-brallor. Däremot har just dessa märken blivit starkt förknippade med just fjortisstilen. Anledningen till varför så många fjortisar kör just samma stil är för att de är osäkra och vill passa in bland just de “mogna” (vilket, i våra ögon, är just “fjortisar”). Man må se ut som en fjortis, det är mycket möjligt, men själva “fjortisen” sitter i personen och inte i utseendet. Jag vet själv en hel del personer som dricker trots sin ålder och som inte väjer för att fylla håret med en halv livsförbrukning vax, men de är inte fjortisar i beteendet, utan faktiskt riktigt hyggliga människor. Så som sagt: fjortis är ett sätt man är och det är det som utgör den verkliga fjortisen.

 68. Hanna

  Fjortis beror på hur man tolkar det.
  De flesta som är fjortisar är osäkra och sminkar sig mkt för man tror att man inte duger,
  Jag tkr inte man ska kränka fjortisar för att flera av som har dåligt självförtroende och försöker duga,
  Jag själv blir kallad fjortis för att jag har fondation och blondt tupperat / hårspray hår.
  Är man snäll så kommer man längst, och vi duger för den vi är
  än sen om man är sveriges största fjortisar eller jätte överviktig man duger precis som man är , bara att acceptera folk på deras sätt.
  sen förstår man om vissa tkr fjortisar e jobbiga när dom skriker, men dt brukar vanligt vis vara för dom själva mår dåligt;
  jag skriker inte, jag mår bra, jag dricker inte.
  Jag mår bra helt enkelt bara att jag är rättosäker liksom: duger jag? en vanlig fråga som ofta dyker upp i huvudet.
  det finns olika åsikter på vad som är fjortis igentligen, och det e fel att säga på ett visst sätt.

 69. JeNnIfEr

  om nu fjortis innebär att bara vara full och sånt vad kallas det då om man är divig och säger typ daaaa, lol och sånt???

  mvh; en som tror att hon e fjortis xD

 70. Säärrää

  Jag har tväär problejm assu jag behöver en fjortiss vänjj i gbg asssju alla i min skolja tållj änjtte fjortijsiar helljt sjukk
  Pösspöss kramizar :) :)

 71. mollii

  heii! jo, asså, typ allaa som jah träfar, säjjer typ “jävvla äckeeel!” occ, typ säjer dåm osso att jah e fjårtis, mää, de e ja inttä!! å, domm säjjer typh att jah e blond i huvvet!! vaa ska ja jörah??

 72. molgan

  aha så du mennar att fjortiz inte har nå med stilen att göra ååååååååå dit rixpucko !!!!!!!!!!

 73. !!!!

  asså idjuteer.. fjortis har inget med att göra om man har tupperat hår brunkräm på läpparna mkt brunkräm löshår .. man kan se ut hur man vill . fjortis är ett beetende för ni som inte fattat det en . går inte att beskriva en fjortis men möter man en inser man de själv ;D

 74. katten

  En gång för alla; riktiga fjortisar säger INTE att de är fjortisar! Nu ska jag skriva en lista till er jävla wannabe”fjortisar”

  SÅ HÄR GÖR INTE RIKTIGA FJORTISAR;

  säger att de är fjortisar.
  skriver ex. “Hejzz, jah äeh fahn äzt azzowh haha kuzzah!”
  är oskulder.
  är “fjortis”fulla.
  har IDOMIN påläpparna.
  är fula fast de tror sig och tror de är snygga fast de är skabb.

  —————————–

  SÅ HÄR GÖR/ÄR RIKTIGA FJORTISAR;

  har ljus faundation påläpparna.
  har jätte mkt brunkräm
  har stort tupperat och sprayat BLONT eller brunt hår.
  äger en sveamössa.
  feströker/röker.
  blir packade när de dricker. alltså så att de spyr ibland.
  är ganska bitchiga/dryga mot de som förtjänar det.
  har push-up.
  är hatade av de tjejer som inte är fjortisar (de fula skabben)
  alla killar vill ha dem.
  DE ÄR FETT SNYGGA.

  kyssar Kattis/katten/pussii

  (katten är inte fjortis, hon är känd för att kallas sexgudinnan/ gudinnan av norrköping för hon är den sexigaste 15åriga londinen i hela NORRKÖPING!!)
  (det va mina killkompisar som skrev det där sista xd)

 75. Mnda

  hej, är det fjortis att bo på Lidingö ?
  kan man vara fjortis om man har ljus orangehår ?

  Mvh: Mnda :P

 76. jocke

  adda jockewik@ fjortiz ;)

 77. Hamza

  MARIE ÄR FJORTIS SÅ SLUTA KLAGA????

 78. Itchigoo

  Hejsan, asså jag är inte fjortis men jag har inget emot dom, bara flesta som vill ha uppmärksamhet. Men det kan vara lite irreterande när alla går & putar med läpparna & slänger med håret. Alla säger att fjortisar har märkeskläder men det är inte sant. Jag gillar märkeskläder & jag är inte fjortis & min syrra är ej fjortis & hon har typ bara märeskläder typ. Så…

 79. The Poet and the Pendulum

  Sen finns det ju folk som helt enkelt inte bara tål fjortisar. Är en av dom. Ni ser ju ganska patetiska ut och min skola är 75% fjortis. Jag ser inte äns skillnad på er :S

 80. rikard19

  vad heter ni på pea

 81. Stekis

  Jag tycker Dembo Touray är stor, vad tycker du?

 82. tosse

  asså ja tkr man ska sluta kritisera fjortisar ja e fjortis o typ alla mina kompisar e det o alla killar typ ba o kolla fjortisen värsta bitchi hon e! men jag tkr inte det inte minakompisa heller!:(

 83. jocke

  men alla jävla idioter tror juu att man är fjortis bara för att man dricker å röker va fan det kan völ ett jävla emo göra å

 84. jocke

  men asså fjortiz börjar bli mer och mer som en stil inte som att vara ! :P

 85. E

  16,6 på fjortis testet x’D

 86. lännäa

  är dt fjortis o röka, ja brukar feströka :)

 87. aliiiish

  man måste juh nt röka/dricka för att va fjortis juh!!

 88. Hanoon

  Lixsom..de äh jöh..fjorts makt emo!!

 89. ida

  men fjortis killar är bäst :D

 90. alexandra

  72,6 ;D

 91. typlarsson

  tvää xd

 92. Ö&B

  först av allt, kan vi släppa emo diskutionen?
  tycker inte heller att man ska ta denna “emomakt fjortisslakt” grejen seriöst för de startar bara en onödig diskution om va emo är å inte är som ingen kommer orka läsa, tills någon ny kommer å drar samma vits.

  ämnet är ju trots allt “vad är en fjortis” så skriv om det är en bra beskrivning elr vad du tycker är fjotis utan att riktigt högkritisera skiten.

 93. paaaoww^

  fjortismakt, emoslakt. ;)

 94. Danne

  Emo är en rockinfluerad musikstil som ***växte fram i hardcore- och punkscenen*** i Washington DC under mitten av 1980-talet…

  Emo står Emotional och inget annat…

  *Emotional hardcore = Emocore*

  Hoppas ni lärt er något nu…

 95. Synterzaiszer

  Fattar inte varför människor tar så jävla illa upp för… han förklarar ju bara vad fjortis är för något lär er att läsa.

  - Synterzaiszer

 96. filippa

  asså ja e en tjej som e fjortis o tycker att de inte fel att va de eftersom många snackar skit om oss fjortisar, asså kan ba inte låta oss va??!!
  dessutom tycker ja att de e het fel att säga att en fjortis inte har koll på sitt liv o e en hora som ligger hit o dit asså lägg av att säga de då för de likadant som att säga: Aaa men ja tycker muslimer o kristna har problem me hjärnan ba för att ja tycker så!

  från en arg filippa

 97. bbbbb

  asso jah är fjortis men jah är inte bitchig och kaxig? jah är jämt glad och skrattar som en normal tjej,jah har förändrats på utsidan men är juh inte tvungen att förändras på insidan också ..

 98. Elinzz

  Alla går runt i skolan och säger typ ”kolla den där fjortisen snacka om att inte ha koll på sitt liv” men asså jag tycker att man bara ska skita i dom som säger så för man är ju bara sig själv, dom är bara avundsjuka !

 99. Madddee

  Asså alla säger att man inte är sej själv om man e fjortis men WF!? Kan man ju visst vaa..

 100. giina.

  shuue alla , asså omg , låt folk va det dom vill va, dom äger saj själva, vi tar hand om oss ;) jag har nu läst många sidor om va vissa tckr, jag såg att nån tyckte att fjortisar har för mkt mascara o liknar bimbosar o sånt skit, men snälla? ni skriver ju vad ni sjäälv för faen ;o , låt fjortisar va,& ta hand om er själva , och för det första hur faen kom emo in i bilden? fan ta hand om er själva !

 101. ella

  hahahah jag känner måååånga fjortisar ;]

 102. carolina

  nej de ja menar e att emo inte e fashioncore skrev kanske fel nånstans…men ja vet att fashioncore inte e emo…o ja tkr de e bra att du vet va emo e…Tack p lov..

 103. Linnea

  Jo dt är ju sant men punkare brukar väl inte leva sina liv efter vad som är coolt?För dt är dt som att vara fjortis innebär

 104. Sofia

  Men man är ju inte fjortis bara för att man dricker och röker. En punkare är ju inte fjortis för att han/hon dricker eller röker.
  Hata fjortisar som håller på moderaterna utan att de har någon koll alls!

 105. Linnea

  Dt är visst dåligt att vara fjortis.För att vara dt så ska man dricka när man är under 18,röka och göra saker som (ofta) anses coola.Dt inkluderar att mobbas… Fjortis är INGEN klädstil utan är att man gör saker som anses coola…Är inte dt dåligt?

 106. MOnaa

  enligt mig så tkr jag att man ska få vara den man vill vara, vill man vara fjortis så vill man, vill man vara emo så vill man. huvudsaken att man trivs med sig själv. enligt mig så tkr jag att folk bara e avundsjuk när ngn ba: FJORTISVARNING!! . men snälla, väx upp?
  om man bara fick vara den man ville så hade ingen sagt ngt. okej, visst, ja kanske är fjortis, men och? jag är väll ändå inte en dålig person för dt? ja tkr att alla ska ta och vara på sitt och låta resten vara! *ler* :)

 107. Linnea

  Håller verkligen med dig Carolina,MEN fashioncoe har absolut inget att föra med emo,utan tillhör metalcore och post-hardcores anhängare…Annars har du helt rätt!

 108. carolina

  ¤ Ur ett musikaliskt perspektiv är EMO en förkortning på Emotional hardcore ..

  ¤ Emo har inte med en persons sexuella läggning att göra.

  ¤ Musiken kommer från 80-talet och startade med band som Rites of Spring & Texas is the Reason.

  ¤ Emo är både känsliga melodier & tung hardcore på samma gång.

  ¤ En subgener till rock.

  ¤ Olika genrer inom emo är bland andra Screamo,Sadcore,Indie emo,Fashioncore,emocore,Art rock, emo violence,math rock,Straight edge och emo herdcore.

  ¤ Kan användas som en beteckningen på “emotional” (känslofokuserad) livvstill.

  ¤ Emo är INTE…

  …goth.
  …punk.
  …en blandning av goth punk och rock.

  Stil..!

  P.s..”Klädstilen inom Emo har ingenting med musikstillen Emo att göra. Modet är något som finns hos unga personer som ofta gillar mainstream-band som de kallar Emo”.

  På huvudet..

  Håret är ofta kolsvart,ibland med röda eller blonda slingor och klippt så att luggen är längre än nackhåret.Många strävar efter att hitta sin egna emo-frisyr.
  Tjejer har oftast hårspännen me olika motiv på Tex en Roset,nalle & annat shit .

  I ansiktet 1..

  …Många bär glasögon med tjocka svarta bågar (detta tillhör dock den lite äldre typen av emo-mode och inte lika vanligt idag..!

  I ansiktet 2..

  …Både killár & Tjejer använder nagellack
  ( På naglarna förstås *Trögo* )
  ,rosa ögonskugga och svart kajal.

  I huden..

  …Piercing…

  På över kroppen..

  …Pik´etröja,tighta t-shirt ofta med old-school tryck eller bandnamn,college eller hood tröja.

  På jackan/tröjan…

  ..Pins

  Runt höfterna…

  …Nitbälte,gärna tvåradigt.

  På benen…

  …Mörka,tighta jeans.

  På fötterna…

  …Converse,chuck Taylor,Vans eller underground skor

  ——————————————————————————–

  Sagt om Emo!..

  “Taking Back Sunday,Senses Fail &
  My Chemical Romance är några band som tillhör den horribla pop rock genren, inte “Emo”.

  “Av någon anledning bestämde någon att “Emo” betydde ‘emotional’, vilket är Bullshit, eftersom 99% av all musik kommer ur känslor, Vilket skulle betyda att vilken musik som helst, från Opera till pop & rap, Kan betecknas som emo.”

  ” Emo under 2000-talet är ett bevis på hur MTV (Manipulating Teenage Views) har förmågan att plocka upp precis vad som helst och mala ner till en trend för att tjäna pengar”..
  ——————————————————————————–

  Idag ser fashioncore alltså lite annorlunda ut och går lite mer åt gothmode. Byxor är fortfarande mörka och tajta, helst svarta. Nitbälte med två rader gäller fortfarande. Tröjorna är dock de samma men färgen brukar oftast vara svart och rödaktigt tryck är rätt populärt. Skorna varierar från basketkängor (Converse) till tygskor (Vans). Håret är väldigt viktigt hos alla fashioncorare och alla strävar efter en egen unik frisyr. Håret ska helst vara ha en Manga frisyr och klippt så luggen är längre än nackhåret. Håret färgas helst i starka färger som svart, röd, rosa bland annat. Men många väljer att färga sitt hår kolsvart med vita, rosa, röda, gröna etc. slingor. Många plattar gärna sitt hår för en mer stripig look. Piercingar i läpp, ögonbryn eller näsa är även väldigt vanligt hos fashioncorare. Idag är det även vanligt att man sminkar sig och använder nagellack, även som kille. Vanligast med rosa ,röd eller svart, ögonskugga runt ögonen som är målade med svart kajal. Modet kallas, lite ironiskt och nedlåtande, ibland “fashioncore”.

  ——————————————————————————–

  Min Åsikt…

  Emo är en musikstil för det första, man kan inte va emo. Musikstilen är väldigt dyster och känslig. Emo betyder trots allt Emotional, men all musik innehåller känslor tänker du då. Och aa det gör det men Emo (screamo) Riktar sig mer in på ilskan och handlar helt och hållet om känslor(för det mesta). Emo föddes ur hardcoren som är en slags punk. Det där var musiken Emo, Stilen heter fashioncore och man är Emo-Kid. Fashioncore infelas i två grupper: Den Gamla och den nya. I den nya har man luggen över ena ögat och rufs där bak, i ansiktet har man piercingar, kajal och rosa ögon skugga. På kroppen har man hood tröjor och band tröjor. man har svarta smala jeans. Den gamla är ungefär som den nya bara att man har nästan bara rufsigt hår och glasögon förekommer mer och så är den nya mörkare.
  Så man är inte emo bara för att man skär sig !!!!
  För det enligt mej, så är nog det IDIOTISKA man kan göra mot sig själv x”’(
  Det var nog allt jag vet eller jo en sak emo delas också upp i typ två gruper Emocore och Screamo.
  så nu slipper alla berätta för mig vad emo är!

 109. thawahaha

  tjaba
  jag tycker så här om fjortisar
  varför sitta och röka och bli full bara för at ni ska försöka vara coola men glöm att ni är det!!!!!!!!!!!!
  så jag säger bara så här ni är så jävla töntiga!!!!!
  men jag förstår er att ni vill vara fjortisar så jag bryr mig inte men röka och bli full vid 14-18 år är så töntigt så kom ihåg det nät ni röker!!!!!! ochså frstör ni bara för sig själva ni luktar skit…

 110. smiley

  twawahaha, va snackar du om?

 111. Ebbaw

  Man kan väl få vara fjortis om man vill ?
  Alla fjortisar .
  Om ngn typ kallar er saker är dt för att dom är avundsjukah ?
  Men bry dej nte ?
  Jag kanske är fjortis men hallå !
  ALLA JÄVLA EMOSAR KAN VÄL BARA GÅ OCH TA SEJ!
  O-liktpeaw..
  Komenetar mitt albumw.
  Issa och jag forlajf.. Älskar dej älskw.
  Issa och jag har skrattadamp idaah !.
  Men alla strular väl med mer en en på fester ?

 112. thawahaha

  mm asså skit blir så arg förstår inte röka varför joo för att impa på killar eller tjejer men ni är så jävla fega och sno sprit och sånt ni får inget bra liv om ni gör det men ni har väll inte förståt.jag har ene tjej i klassen och hon är enligt alla. MEN DET TYCKER INTE JAG SÅ JAG MÅSTE FÖRSVARA HENNE. fjortis??? men jag tycker inte det för att en fjortis ska ha förstor fjällräv och ass mycket smink och idomin men ingen kan förståför dom är så jävla avundsjuka på andra så LÅT DOM VARA MEN NI SOM VILL VARA FJORTISAR ha inte 96 jeans för det är bara snyggt SÅ SHOUT OP YOU F****** ASS

  TACK FÖR MIG :) PUSS OCH KRAM HUSELIUS weeee:)

 113. sema

  mee och cici eller va fan ni heter lär er skriva odentligt inte för att vara taskig men ni leker fan va bara er själva och jag tycker inte alls att dt e taskigt att kalla folk fjortis vadå dem kallas ju för fan så please alla fjortisar saffa er ett fucking bra liv!!!!

 114. issd

  Heej,Asså jag är ingen fjortis men asså bara för att man färjar håret blont & så ,så är man inte fjortis…Själv har jag idomin.men jag går inte & putar medläpparna

 115. Meeeee

  Helowee Jah Fick Typ likZome 47 poääwng elewr nåttw.!!!! NiColEw Ew, Du Värkaw helt cP Störwd.! Hur Gammawl äruuw igentliggeewn?

 116. filippa

  Asså jag blir kallad fjortis för att jag har 2 fjortis bilder!!! och har rosa kläder o e blondin!!!!!!

  jag vill inte bli kallad söäåäå

 117. Ciciii@

  Åssåååw jagw fattarw migw typ inte bahw påw mej folkw szom har emwt fjorwtizar, allahw får väll varaw hurw dom vill, Puzz påw er allahw!

 118. mika

  men herregud.. seriöst -.- alla fattar att emo är en musikstil, och inte en klädstil *suck* *ler* Alla små fjortisar som inte fattar det, är tyvär inte fjortisar, dom är allmänt störda och måste gå till skolkuratorn så dom får hjälp -.- OMG!! är varken “fjortis” lr “emo”, men är bara emot SUPERTÖNTUGA fjortisar, och kommer aldrig, någonsin vara emot emo.. men om bara en fjortis och en person som har emo som musikstil skulle bli bra kompisar, tillslut bästa.. så alla kan inse att det faktiskt funkar -.- annars äre ju bara vi där emellan som har ett normalt liv.

 119. jaag

  Asså jag fattar inte vf alla som färgar håret blont är fjortisar?? och vf blondiner e så jävla dumma i huvudet? jag hade bäst resultat på typ 15 prov, som vi gjorde på en vecka -.- det var engelska, svenska och cp matte! Och jag är mer blondin än man kan vara? så bara för att jag e blond, är jag dum i huvudet? OCH fjortis? nu får ju alla ta och tänka om, det står ju knappt här ovan att fjortisar har blont hår… GAASH.. får ju fetdamp -.-

 120. Lippz

  Faan , tyP alla som vill vah fjortisar får väl vah de men de e jävlit fult o gå runt meh så där jävla mycke mascara o dom e typ värsta bimbosarna juh!

 121. verra

  vad, fan vet dem ens vad fjortis är ? nej det verkar inte så .

 122. Linnea

  E dt bara jag som tycker att dom som har gjort den här sidan inte vet vad en fjortis är?Och att dom aldrig laddar upp bilder på riktiga fjortisar…?

 123. Debora

  gu så knäppt folk de finns asså …. ä juh nästan så att man kissar på sej hahahah..

 124. Victoria / Viwi

  Asså alla vet väl mer vad en fjjortis liknar ?
  fjällräven, 96:jeansen Ksss tröjjor o mjukis Adiddas t-shirts, playaboy, striing, spriit, cigg, vara “tuff” och idiomin och översminkade ögon tjjockiis ögon fransar och bruunkrääm som är så orange lik att man sspyr ,,

 125. sara

  asså gud vad taskigt att kalla folk fjortis , visst asså vissa tycker ju att det är kul.
  men vissa gilalr ju det vekligen inte det!
  asså SLUTA att Kalla folk fjortis.
  jag mena är det svårt att säga nåt snällt eller?

 126. Becca

  Men snälla, sluta vara så jävla taskiga, även fast ni hatar “fjortisar”, “emos” eller dom som skriver saker som ni tycker e korkade, så behöver ni inte säga/skriva det. Det e jättetaskigt, jag kanske inte tycker om så kallade “fjortisar” eller “emos” , men jag säger inte det till DOM. Låt alla vara PRECIS SOM DOM VILL! såra inte andra , då sårar dom tbx, o.s.v … då kommer de aldrig ta slut, så snälla(A), va SNÄLL mot ALLA…

 127. sema

  Asså vad äre som är så fint att vara fjortis???
  att sminka sig som en jävla ful apa eller att förstöra sitt hår med spray?
  Asså jag vill bara veta en sak! vem kom p¨å fjortisar igentligen fan vad mobbat istället för att vara en fjortis så gå och skaffa ett normalt liv fan!!

 128. ella

  heej !! asså kan nån ge mej lite tips om hur jah kan bli en riktig fjortis ??
  typ hur man sminkar sej,, snackar,, skriver å sånt snälla svara snabbt !!
  MVH

 129. rebecca

  Hahaha alltså vafan skaffa er ett liv alla jävla wannabes som är på den här sidan..

  Ser ni inte själva hur dumt det ser ut när ni skriver ngt.
  Exempel:
  Hääj assooowe idah ska jag lixxom ner till centrum och då ska jag kröka och aa asså gud jag ska me bli jätte föll. *fniss* hihi pöösss!

  Aaa precis så, ser det bra ut?
  Förstår ni hur mkt skit ni får av det här, och tänk på eran framtid, att spela sig igenom livet är inget vidare, tro mig.. hahah shit alltså!

  Ser ni att sidan heter fjortis.se och inte wannabes.se
  Se skillnaden igenom namnen istället för att tänka och se med aschleeet! :S

  Sen alla wannabes på den här sidan, jag kan ju tilläga att emo är en musikstil, och en livsstil som många människor trivs med. Precis som ngn är fjortis och som en annan trivs med att vara wannabe, precis som er..
  Ni visar verkligen tecken på hjärtlöshet och stenhjärtade. Det är otroligt lågt att trycka ner en livsstil på det viset, vet ni att det finns folk som lever för sin livsstil?!?!?!
  Jag blir otroligt upprörd av det ni skriver, jag trodde förr att världen var mkt trevligare en såhär, men bara ni har ju inte gjort nå vidare intryck. Snälla väx upp och inse hur jävla patetiskt det är att trycka ner personer som gillar emomusiken.

  Aja, ingen ide att trycka in det i eran skalle, det är inte förns ni blir lite äldre och har vuxit upp och gått och blivit mogna som ni förstår konsekvenserna och hur jävla puckat det är att göra ngt sådanthär.

  Jag väntar förväntansfullt på den dagen, ja om den nu finns..
  Tillsvidare kan ni ju gå och gömma er nånstans, ni skämmer ut hela Sverige. Männsikor i åldrarna 10-15 som inte ens kan skillnaden på musik och människa, shit :S
  Göm er, inget kul när wannabes försämrar bilden av landet. Ngn som instämmer?!?!

  Aja, allt för mig.. och lycka till med att växa upp!!

 130. Me

  Det är bara wannabe emosarna som skär sig och förstör för alla som gillar emo musiken så att alla tror att dom skär sig-.-

 131. amanda

  Emo kanske är en musik still men den suger !
  alla emoz kan gå och skära er !

  Till Nicole : nej pucko du är ingen fjooortis dra

 132. slarva

  jaru :P jag är inte rökare eller fjortis så jag vet ingt om sånt

 133. Jossan

  men snälla hur duma får man varaXD
  altså fjortisar gillar absolut INTE!!!, blonderar sig skit mycket så dom lysser i mörkret och har över drivet med smink så man inte ser något annat en smink och går omkring i 96jeans altså ni har förstört hela fjortis stilen och vad fan är det så coolt att röka? betalar du för att dö eller?
  altså jag är inte nazist eller så men det är äkligt med rökare stinker skit mycket om dom altså:(

 134. slarva

  mhm

 135. Me

  Det är bara wannabe emosarna som säger så, för att emo är en musikstil inget annat!

 136. jocke

  Varför skulle jag söka på wiki? Vem som helst kan skriva vad som helst där. Det säger sig själv att emo står för emotional. Ord får en mening när det brukas av folk. Kallar man någon för emo så menar man ju såklart “emotional” och inte att personen i fråga tillhör nån musik musikgenre.

 137. Me

  ne, dt står visst för emotinal hardcore… sök på wikipedia-.-

 138. jocke

  nej emo står för emotional

 139. Me

  stefan,

  Emo står visst för “emotional hardcore”

 140. edna ,

  memn palla, harw ni ngt emot fjortisarw elr ?? dra då, skaffa ett liv lixom ,, :S

 141. Zaraa

  shannaro: kan hon inte vara fjortis om hon är japan och kör nån ganguro? som att säga att en polis inte kan vara polis och idiot på samma gång.

 142. shannaro.

  Altså hon på bilden är inte ens fjortis, det är en JAPANSK STIL
  ÄVEN KALLAD GANGURO JÄVLA NOOB.

 143. slarva

  va fan klagar alla för? hahah :P

 144. isabelle&fanny

  asswå seriöstw palla varah fjortiws?

 145. marcus aka flum

  jag tycker att en fjortis är en person som jag är. azzå jag händer på plattan och röker 1 paket om dagen

 146. emre

  asså palla va fjortis man har inget liv och va spelar det för roll om man e normal

 147. wannabe

  asså jag tycker att fjortis ee ba så COOLT!!XD ty värsta älSKo

 148. Emma

  Asså jag gick typ donken…. azåå.. Och sen vi bA höll på där med ölen vi köpt ut. XD Men asså sen kom typ en vakt men vi ba kasta grejer på honOM! *skrattar*
  Men jag undraar.. typ azåå baraa att kan jag drikka en hel vin på en gång? DetT skulle varaa såååå cooolt!

 149. Issa

  ASSOW GUD!
  man måstwe inte vara ett jäVla äzkel elelr dum i huvdet för att vara Fjortiz!
  man kan vá skitschysst!
  Vad är det för fel?
  vissa kanske är lite (Koko)
  men dem flesta är jättesnälla, bara att man har en speZiel ztiil ..
  SÅ SNÄLLAW!

 150. ANTI FJORTIS

  Vrf blir alla sura på sidan de e väl bra att de berättar för en hur en fjortis är för ingen riktig förklaring finns(hur de ska vara på nån sida), innan man har träffat en..

 151. ilise

  asså allvarligt vf måste fjortisar skriva så j*vla sjukt så man inte fatta nånting o ni emosar med lr vad ni är för nåt iaf ni som skriver men “h” o “w”. man fatta ju nada´. OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bara för att man är emo lr fjortis så måste man ju inte för f*an skriva som en!!!!!!!!!!!

 152. ylia@pea

  hahaha, assåe den här hemsidan e ju skrattredande! finns de sidor för o om emosar oxå lr?
  att va fjortis e ett sätt att se ut och bete sej på, precis som att emosar klär sej som dom vill, o att töntar klär sej som dom vill. men vafan, att klanka ner på andra för att dom valt en stil e så jävla omoget.
  o ere nån fjortis som typ skriver me massa z o å?, utan isf skriver man ju me w o h. ingen på den här sidan verkar ha koll på va fjortis e..

 153. danne

  tja ioni! :D

 154. ioni

  va saru att du sa saru?

 155. jasmine

  Hej ..
  Asså jag fattar inte “Fjortis” är väl dom som gillar att klä ut sig å sminka sig mycket ? Men mina klasskamrater säger att de orre fast 10 gånger värre!! asså orre menar dom Hora .. jag fatttar inte är det sant? dom tänker fan med kuken … jag är emo HAAA!

 156. Ellen

  Jag är fjortis på 14% och e det bra jag e 11 år alltså..=)=(

 157. Aa

  Asså “fjortisar” är okej enligt mej om man inte använder så jävla mkt brunkräm eller idomin på läpparna! Jag vill gärna vara en fjortis men det lär inte gå så jätte bra för alla säger ju att man aldrig ser en “fjortis” på stan själv utan dem har ju alltid en massa kompisar och jag har typ bara två tre och vi typ bråkar hela tiden och dem säger att “fjortisar” är äkliga men som sagt det tkr inte jag

 158. Stefan

  Hej “Demo”

  Emo står inte för som du säger “emotional hardcore” utan är endast en förkortning på ordet “emotional”. Så att använda ordet “emo” som ett skällsord fungerar alltså utmärkt då man syftar på en person som är emotional/känslomässigt svag.

  /stefan

 159. Demo

  Asså hur patetiska e ni inte? “fjortismakt emoslakt” eller “emomakt fjortisslakt” ..
  Vet ni ens vad “emo” är? Vet ni de? DE ÄR EN FUCKING MUSIKSTIL!!!! Det står för emotional hardcore, ringer det en klocka? tror itne de, för er är emosar folk som sitter o skär sig och musiken e sån som “skriker”, asså emo är en msuikstil som har funiits skitlänge, inte nåt som kom för ett år sen (vilket vissa tror, för fem år visste INGEN av er såkallade fjortisar vad emo var, nu vet helt plötsligt ALLA vad det är)!
  Jag är ingen svartklännd männsika (så nej ja är ingen “emo”) vet ni varför? För ja vet knappt va de är, men jag vet att man iten kan vara musik.
  Jag säger itne att ni ska sluta säga “emo” jag säger bara att om ni ska säga de tänk på va det betyder innan ni säger det, samma sak me fjortisar vet ni va de betyder? Om kalla er de då, men gå inte på pea o bli medl i massa skitteam som “älska emo” eller “hata emo”, asså har ni ens hört musiken? Aja nu pallar jag itne skriva nå mera, men hoppas att ni “fjortisar” och “emosar” fattar vad jag menar.
  Caio!

 160. miiraa!

  assa schit palla,hor ni inte hur ni låter elr!?! :o *daa*

 161. johanna

  Meen åh hur dum får man va liksom???klart att han inte kan bli full för att du är de.

 162. sagan

  fjortismakt emoslkat , muwhaha (:

 163. Emelie

  Hahaha seriöst , lär er stava! Fan vad är det för fel på folk egentligen?

 164. admin

  Tänk på vad du precis skrev nu carro och fundera på om det inte var lite “fjortis” att faktiskt bli upprörd på en sådan sak. Aja simma lungt tjejen och akta dig för låtsas-fjortisar!

  Azzå jA ba ska få typ en typ en ny moppe aV PAppa!!! *ler*

 165. carro

  asså, hur fan orkar ni egentligen me er själva? palla bli medlem på en sida som är för fjortisar bara för att ni ska kunna “låssas” vara fjortisar..? det är bara meningslöst, tror ni att ni blir fjortisar bara pga settet ni skriver på så är ni ju bra mkt dummare än ni säkert ser ut att vara! det är ju precis som folk som tror att man blir en “dum blondin” bara för att man färgar håret?!

 166. riktiga humor@

  asså den där “humor@päh” är bara e fejkare , jag ör riktiga humor -,- men ja gillar inte emosar ändåå

 167. Lolipop

  hahahah, jag e varken fjortis elr emo, jag e neutral! (;

 168. Angiie

  Jag är 0,7% fjortis:D
  Hahah

  HATA FJORISAR :@
  EMO MAKT

 169. camila

  ååå ja vil inte vara en fjortis det är typ konstigt det blir man ba retad av :(

 170. Felicia

  Hej allihopa jag e en tjej som nyzz har blivit fjortiz zåå jag unrar om ni zkulle kunna hjälpa mej lite typ je mej tipz och zånt…

 171. HUMOR@PEÄH

  hon på bilden är fan inte en fjårtis, MEN ÄLSKA FJÅRTIZ HATA EMO ;s

  HUMOR @ PÄH

 172. fjortizz

  asså palla kröka varanan helg varför inte göra det varje helg

 173. jag :)

  nicole ericsson är så osmart som man kan va xD haha !

 174. jag :)

  asså , man vill juh inte vara fjortis ? de betyder juh att man är omogen ? :S

 175. Karrooooo

  fast jag är nog mera en possetiv fjortis:D

 176. Karrooooo

  Hahahahahahaah typ sååååååååååååååå sant “skrattar”

  //mej

 177. Remember-me@pea

  Asså jag blir nästan psyco när jag ser alla som försöker vara dummare än vad dom är!! Ni drar dåligt rykte över oss fjortisar elra idioter! Tack!!

 178. vafan

  e folk verkligen såhär dumma?

 179. MOnaa

  azzoe ja tkr att asso typ, att fjortis e ba bäst azzoe? haha :P . vem tkr inte dt azzoe???? thihII

 180. blåvitare

  e han aikare, då ska du dumpa honom

 181. Tina

  Hej jag heter tina om man e ihop med en kille som brukar göra
  dumma saker och man har gett han mer en 3 chansen ska man fortsätta med det då?

 182. lav

  hahahahhahahahahhaha
  fan va dum man kan vara X)

 183. eeemah

  NEJ smarto

 184. nicole ericsson

  hej mitt namn är nicole och jag har en fråga och den går så här
  förra helgen så var jag ute med några polare och kröka och då blev jag jätte full. och då strula jag med en kille och då undrar jag kan han också bli full då ??

  MVH Nicole Ericsson

  Länkar:
  skyltar
  Diablo 2
  Webbyrå
  Fotbollslag
  Länkkatalog
  Återförsäljare
  hyra båttrailer
linköping

  Kilrogg EU
  Mona Sahlin

Copyright © 2008 Fjortis. All rights reserved. Sitemap - Omelett.nu - Recept på omeletter
10 punkter för att bli en bättre fjortis | Några tecken på att du är fjortis